Een vliegende start

Het seizoen is weer los, en met recht kun je zeggen een vliegende start.

Gestart met een Zonnebloem-afdeling uit noord Holland met het max. aantal passagiers. Aan het weer heeft het niet gelegen want het voorjaar begint prachtig.

Dan naar Harlingen waar we bij een mega happening mogen liggen. Er wordt een tunnelsectie in het van Harinxmakanaal getrokken en later wordt dit deel afgezonken wat daar na een tunnel deel is. Een precisie werkje dus. In de ochtend eerst ontbijt voor de VIP’s en dan koffie met lekkere koek voor 100 genodigden terwijl het bovenste deel van de boot vrij toegankelijk is voor publiek. Onlangs is er een zeer ernstig ongeluk gebeurt in Harlingen en dat drukt de feestvreugde wel. Heel Harlingen is in rouw. Vanaf 06.00 is de boot geopend tot 20.00 en zo’n 1000 bezoekers hebben over heel de dag genomen dit festijn bekeken vanaf de boot. Iedereen wordt getrakteerd op koffie met cake. De eerste gasten van publiek waren ook al om 06.00 aanboord, fanatiek hoor!

Dan hebben volgende week 3 x een touringcarbedrijf met zoveel mensen dat er een andere boot bij moet komen want we kunnen de gasten niet houden. Volle bak dus. Dit blijft natuurlijk niet heel de tijd zo, want we hebben ook een groepje van 10 gasten die de boot huren en lekker gaan varen op een avond.

Harry is weer een beetje opgeknapt na zijn val op de werf, toch loopt het nog niet soepel. Het is inmiddels5 maanden geleden en dat valt dan wel weer iets tegen dat het lang duurt voor je weer de oude bent.

De mailing is weer de deur uit zowel via de post voor gasten die niets met een computer hebben en ook via de mail. We moeten de komende tochten met vrije opstap toch weer onder de aandacht brengen. De verzorgde dagtochten in het bijzonder. Een vaartocht geheel verzorgt compleet met een 3 gangen diner aanboor vindt weer plaat iedere maand minstens 1x. zo varen we deze tochten op: 26 april, (12 mei vanuit Joure), 24 mei, 20 juni, 25 juli, 22 aug. en 19 september. Dit is ook een mooie gelegenheid voor kleinere groepje van een ANBO of KBO etc. mee te varen met duidelijk zicht op de kosten p.p. € 44,50

In de wintermaanden heeft de schipper van de sleepboot “Maarten” die vaart op stoom ons benaderd om eens een combinatie tocht  te proberen samen met m/s Waterpoort. Een groep gasten zou dan gesplitst worden: de ene helft vaart op de heenreis mee met de “Maarten” en de andere helft van de groep vaart dan mee op m/s Waterpoort. Gezamenlijk een heerlijke lunch aanboord de “Waterpoort” in Grou. Wandelen in Grou en op de terug reis wisselen de gasten van schip. Zo heeft iedereen de mogelijkheid om mee te varen op een boot aangedreven door stoom. Wij hopen op een enthousiaste menigte J De geplande datum is 14 juli. Voor meer info kunt u altijd kijken op onze site www.rondvaart-vandijk.nl bij het vaarprogramma.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.