Zak over de pijp !?

Zak over de pijp is een oude uitdrukking uit de scheepvaart. In de tijd dat men nog een grote pijp op het roefdek had, ging in tijde van rust b.v. de feestdagen een zak over de uitlaatpijp zodat deze niet kon inregenen. Dus je kunt nu zeggen bij ons is de zak over de pijp J

Het seizoen zit er weer op , wel even lekker, rust in huize van dijk. Toch wordt er af en toe nog wel gevaren, want dat kan het gehele jaar. Nu komen we even aan andere dingen toe. En gelijk gaan we ook al weer beginnen met de voorbereidingen voor het volgende jaar. De nieuwe datums moeten ingevoerd worden op de website en en ook de bevestigingen voor de al reeds geboekte vaartochten moeten worden verstuurd.

Volgende week nog een surprise party voor mijn schoonzus want zij wordt 65, altijd leuk als je zo wordt verrast. Ik ben zelf ook 2x overvallen, dat Harry voor mij een surprise verjaardagsfeest had georganiseerd en dat is zooo leuk.

Daarna gaat de boot naar de werf. Wij gaan in Leeuwarden met de boot uit het water. Dit moet 1x in de 4 jaar. Dan moet alles weer gekeurd worden en krijgen we nieuwe certificaten. Wij hebben een extra strenge keuring omdat onze boot papieren heeft voor heel Europa. En dan zijn de eisen strenger dan voor een keuring alleen voor Friesland. Op de werf is altijd hard werken want als het schip dan toch droog staat moeten er gelijk verf werkzaamheden worden uitgevoerd. Je kunt nu bij plaatsen waar je anders niet zo makkelijk bij kan. Hard werken dus voor Harry. Normaal werd hij geholpen door dochter Mariska, maar zei heeft net een baan gekregen bij Rijkswaterstaat in Harlingen. Daar zijn wij heel trots op, wel missen wij haar inzet bij ons natuurlijk.

Dan varen we op 3 december 4x af met sinterklaas aanboord. Dit wordt echt een groot kinderfeest. De kinderen mogen gratis mee met een ouder, vaardigheden tonen en dan krijgen ze een echt pietendiploma, lekker glaasje drinken en natuurlijk even bij Sint op schoot. De gulle Sint heeft voor ieder kind een kadootje, het kan niet op. Dit wordt georganiseerd door TIP Sneek en de meeste kaarten zijn al uit gegeven.

In de kerstvakantie varen wij weer onze winterrondvaarten op 28 en 30 december. Lekker genieten van het water in de wintermaand, alles lijkt zo anders dan in de zomer, maar zeker niet minder mooi.

Op deze tochten is het mogelijk om deel te nemen aan een pannenkoekarrangement. Dit is onbeperkt pannenkoek eten. De naturel gebakken pannenkoek kunt u zelf beleggen met van alles en nog wat. Voor meer info kunt u kijken op onze site www.rondvaart-vandijk.nl

Zoals je al merkt houdt het varen eigenlijk nooit op, het is in alle jaargetijden prachtig op het water.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.